12 Şubat 2012 Pazar

Sevgililer Günü için mektup

Sevgili Sevgililer Günü


Aşkı bir güne indirmek kimin aklına geldiyse onu aramak da en gülünç bahanelerden birisi haline geldi. Seninle 365 günün bir tanesini paylaştığımız bu günde çiçekçilerden hediyelik eşyacılara kadar bizi kimlerle muhatap ettiğinin bilmem farkında mısın?
Aşk süreçti sonuç oldu.
Aşk sonuçtu sebep oldu.
Aşk maceraydı düzen oldu.
Adını koymayalım, kaçar dedik kovalamaca ve teknik takip oldu.
Yazalım dedik kayıt oldu.
Şiir dedik söz oldu.
Aşkı kanunlaştırmanın ne alemi vardı ey Sevgililer Günü?
Şimdi ben yılın 364 günü kimsenin sevgililer gününü "şimdiden" kutlayamayacak mıyım? Ya birden çok sevebiliyorsam! (Tanrı korusun...) Kötüsü, çok seviyorsam da o gün bir kişi dışında kalan çoğunluğu üzmek zorundayım.
Bir yalan makinası mısın sen? Doğrucu Davud mu? Kimsin?
FBI? MİT? CIA?
Ne ulusalsın ne evrensel. Yerel olsan mahallenin namusu kılığına bürünüyorsun, yasal olsan nikah memuru çağırıyorsun hemen; şahitler bozacı ve şıracı.
Senin arkandan kadınlar, anneler ve babalar günü de ne çabuk geliveriyor. Oluşturduğunuz zincir kolye, mecbur ve muhtaç ruhların prangası gibi görünüyor.
Sevgili ya da Sevgisiz. Ne fark eder. Karım yoksa ben erkek değil miyim? Kocası yoksa ötekisi kadın değil mi ki de sevgililer gününde sevgilisi olmayan mağdur olsun ve sevgilisinin yanında olamayan da mundar...
Ey Sevgililer Günü! Çık git aramızdan. Sana ihtiyacımız yok. Sevgilimle aramıza girme. Yılın her günü bizim.
Hadi al 14 Şubat da senin olsun, ama git lütfen.







11 yorum:

  1. Hımmm... Çok gerçekçisin... Sevgililer Günü, bir hayalin ürünü ve bana göre aşk kadar gerçekdışı... Olumlu/olumsuz bir yaklaşımla senin de Sevgililer Günü'nü 'gerçek dışı' gördüğünü iddia edebiliriz - belki. Gerçekdışının pembe kanatlarında 'aşk'ı karşılayacak bir hediye henüz icad edilmedi honey... Sokaklarda Sevgililer Günü için satılanların hepsi 'fake'... Ben şairin dizelerinde bulurum gerçek aşkı: "İki kalp arasında en kısa yol / Birbirine uzanmış ve zaman zaman / Ancak parmak uçlarıyla değebilen iki kol."

    YanıtlaSil
  2. aşk üç kişiliktir, diyen bir koro vardır ya sürekli... işte sevgililer günü bu üçüncü kişidir...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) :) o zaman gerçek aşka bir selam çakalım ;)

      Sil
  3. Sevgili yazar; işlerin buraya geleceğini inan ben de tahmin etmezdim. Üzerine pek de bir şey koymadan sürekli tüketen bu dünyanın esaretine kapılıp gidiyoruz işte hep beraber. Kazanan kim ben de bilmiyorum ama ben olmadığım kesin :) 'Sevgililer Günü'

    YanıtlaSil
  4. Ona o kadar kızmamak lazım be patron. Biz severiz biliyorsun "aşk"a bile sebep aramayı. Sebep olmuş; küçükmüş, büyümüş bu günlere gelmiş. Bugün konur sokakta otururken tam karşımda bir ilan gördüm: "Sevgililer gününe özel portre çizilir." Vermişler facebook profil fotoğraflarını çizdirmişler bu güne özel. E bugünde mi aklına geldi be "aşık insan" demek lazım di mi? N'apalım. Sevmek için sebep lazım bize. Hatta sevmek için "bile" sebep lazım...

    YanıtlaSil
  5. İçinde AŞK olanlar, zaten her daim onu hisseder, yaşar ve yaşatırlar...Gerisi boş laf, gerisi teferruat... Ben zaten hep bu güne "SEVGİ GÜNÜ" demişimdir...364 diğer günde de dediğim gibi :-) Sevgi Gününüz kutlu olsun.
    Sakın hediye-mediye almayın. İçten bir kutlama, bir göz pırıltısı yeter...
    Bir de ertesi gün yine kutlamak, sonraki gün de, bir sonraki gün de...

    YanıtlaSil
  6. Her şey bir yana, biz üç arkadaş (anti lovers'lar), yarın 12:00'de, sevgililerin "arasına girip"; çiçeklerini yolmak, balonlarını patlatmak, romantizmalarını bozmak vs., için sözleştik! Torpil(!) yapar, sizin aranıza girmeyiz söz! :)

    YanıtlaSil
  7. sevgililer günü olmayan her günde de sevgiliyim,
    çünkü sevgi'liyim...
    bunu hissedemeyen insan kimseyi de sevemez, o sınırsızdır,
    ama sır...
    bir kere kapılınca büyüsüne, ne güne sığar ne gönüle,
    mümkün değildir rahatça varmak keyfine.

    sevgi hiç bir şeye sığmaz patron haklısın!

    YanıtlaSil
  8. sevgimizi(!),aşkımızı(!,kapitalist sistemin bize dayattığı şekilde -yani daha çok para harcayarak,sevdiğimize özellikle ve mutlaka bugün hediye alarak göstermek gibi bir zorunluluk hissetmek ve bu günü bu şekilde değerlendirmeyenleri kınamak ne kadar saçmaysa,özellikle bugün sevgilisine hediye almayı ve bu günü 'kutlamayı' seçenlere de vebalıymışlar gibi öfke kusmak ve onlarla alay etmek de o kadar saçma bence. İsteyen kutlasın,isteyen kutlamasın!Gerçekten sevene ve sevgisini her fırsatta gösterebilene zaten 365 gün "Sevgililer Günü";peki ya sevgisini belli etme özürlü olanlar? Ya onlar sadece ve sadece bugün sevdiklerine sevildiklerini hissettirebiliyorlarsa,o zaman haksız yere suçlamış olmaz mıyız Valentine'in gününü?

    YanıtlaSil
  9. Bir meltem esintisi gibidir aşk... Çarpar geçer gider... Bütün Günler sevgililerindir.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil