23 Şubat 2012 Perşembe

Her şey neden seks ve değil?


Kadın tek seks partnerinde ısrar ettiği -artık gerçek sebep ne bilmiyoruz- erkekse tek bir kadına aşık olmayı aradığı sürece her şey seks ve değil.

Cevabı hemen vermiş olduk, ama eminiz bir tür erken cevabın o kadar da önemli olmadığını, önemli olanın ön cevap olduğunu söyleme taklidi yaparken, diğeri de utangaç bakışlarını saklayarak bunun bir ergenlik suçu olduğunu, genç adamlığa doğru giderken hep cevaplarını kendinde saklı tutmak zorunda olduğunu, erken öten horoza toplum içinde cevap hakkı olmadığını savunan bakışlar fırlamayı tercih etti. Hepimiz şahidiz. Hatta günümüzde hala şahit imzalarından sonra da cevap haklarını kullanan çiftlere de rastlandığını iyi biliyoruz.

Sevişmenin sapıklık olduğunu söylediği için Freud'a kızıyoruz, ama uygarlığın ise sapıklık derecesinde azıttığı düşüncesine karşı çıkmıyoruz. Hem yararlandığımız hem de yükselişine kızdığımız şey herhalde asansör olmasa gerek. Onun adı uygarlık. Onun için doğadan vazgeçtik. Değişmeyi kabullendik. İnsanca eksilmeyi ve sayıca çoğalmayı.

Her şey seks, çünkü bu uygarlığın içinde çoğalttıkça, türümüzü devam ettirme dışında bize yapmamız gerekenin bu olduğunu haykıran başka bir eylem yok. Yaptıktan sonra erkeği soğutup sürü önderliğine ya da doğanın parçası olmaya geri gönderen, kadını doğabilecek yavru ve yavrularını en iyi süreçte beklemek için salgılanan hormonların da bu uygarlık değişimine ayak uydurduğunu tam olarak söyleyebilir miyiz?

Kadının şu anda en büyük yanılgısı, salgıladığı seks sonrası hormonun erkeğe dair olduğudur.

Erkeğinse, hormonların etkilerine rağmen kadının yanında kalmasına dair bir batıl inanca tutulmasıdır, kapitalizmin çalışan tek tekerleği olan evlilik kurumu adına.

Erkek gitmiyor, zaten gelmedi ki. Kadınsa hep orada.

Ve her şey bu yüzden seks değil.


2 yorum: